Etiketter för alla ändamål - etiketter på rullar, transport etiketter och klisteretiketter


enetto.com erbjuder ett brett utbud av etiketter, fraktetiketter, frankeringsetiketter, förpackningsetiketter, klistermärken,Varningsetiketter,självhäftande papper och relaterade produkter till bra priser. Med ett brett utbud av olika dimensioner och funktioner hittar du alltid vad du behöver till din etikettskrivare, oavsett om du har en DT-skrivare, en TT-skrivare eller en vanlig A4-skrivare. Har du personliga förfrågningar på ett mått som du kanske inte hittar i vårat produktsortiment just nu? Kontakta oss så att vi kan ta fram ett urval av lämpliga etiketter och transportetiketter för din skrivare.

DirektThermo
Denna teknik värmer upp kvittopappret på de ställen där skriften skall vara, och ett värmekänsligt utskriftsmateriel gör att en kemisk reaktion bildas och pappret blir svart på dessa ställen. DirektThermo är den absolut vanligaste och mest kostnadseffektiva metoden idag. Den är mycket enkelt att använda och inga färgband eller toners behövs. Thermopapper kan vara lite känsligt för solljus och är fuktkänsligt.
Exempel på vanliga etikettskrivare är och

 

ThermoTransfer
Denna teknik påminner om DirektThermo men använder sig även av ett färgband(Transferband) som värms upp och fastnar på underlaget. För TT kan man använda andra utskriftsmaterial som inte behöver vara värmekänsliga. Värt att notera är att genom att ta bort färgbandet och använda värmekänsligt papper, så kan man använda skrivaren som en direktthermoskrivare. TT-skrivare är i regel något dyrare än DT-skrivare, och kräver att man byter färgband(Transferband) när dessa är slut.

Färgband/Transferband

Ett färgband finns i flera olika kvaliteter för olika tillämpningar. Normalt används vax-baserade färgband till pappersetiketter och färgband med en blandning av vax och harts till bestrukna etiketter av högre kvalitet.För avancerade tillämpningar med specifika miljökrav, t.ex. mekanisk nötning eller hög värme, används ibland ren harts i färgbandet och en specialetikett av syntetmaterial. Vid utskriften binds hartsen från färgbandet i etiketten, som blir mycket miljötålig.Vi håller lager på de färgband som normalt efterfrågas till våra skrivarprodukter. Vi har flera olika typer i många olika bredder tillgängliga för omedelbar leverans.

Direkttermo

Värmekänsliga etiketter som inte behöver färgband. Mindre miljötåliga etiketter med kortare livslängd. Enklare för operatören.

Termotransfer

Tryckpigment smälts från färgbandet (Transferband) till etiketten. Färgbandet skyddar skrivhuvudet och förlänger dess livslängd avsevärt. För tillämpningar med högre krav på kvalitet, miljöbeständighet och livslängd.

Vax-band

Enklast och billigast. Passar bäst för enklare pappersetiketter. Viss smetrisk.

Vax/Harts-band

Mellankvalitet för bestrukna pappersetiketter och vissa plastetiketter. Smetar inte.

Harts-band

Specialband för avancerade etiketter av t.ex. plast, metall och tyg. Extremt miljötåligt. Klarar i princip alla miljökrav.