Kassaregister

Sam4s ER-260EJ inkl.kontrollenhet
Sam4s ER-260EJ inkl.kontrollenhet
5 294,00 SEK

Sam4s ER-260EJ är En av Sveriges mest sålda Kassor i ny uppdaterad version!
260EJ är med sina praktiska funktioner idealisk för Tobak & minilivs. Kassaregistret har två displayer med 2 rader/16 tecken LCD blå bakgrund. ER-260EJ är fullt integrerbar med streckkodsläsare OPR3201 samt Nets kortterminal.

(Ord Pris 13900:-)

Sam4s ER-265EJ inkl.kontrollenhet
Sam4s ER-265EJ inkl.kontrollenhet
4 570,00 SEK

Sam4s ER-265EJ kassaregister är med sina praktiska funktioner idealisk för lunchservering och fastfood. Inbyggd kunddisplay, kvittoskrivare och kassalåda, samt elektronisk journal på SD-kort. 15 st direkta varugruppsknappar och tydliga försäljningsrapporter.

(Ord Pris 14900:-)

Sam4s NR-510 inkl. Kontrollenhet
5 998,00 SEK

Sam4s NR-510 är ett modernt kassaregister med stor och tydlig display, och tydliga 90 direkta varugruppsknappar. Bordfunktion (tillval). Kassan har en inbyggd kassalåda och inbyggd kunddisplay. Passar med sina praktiska funktioner idealisk för exempelvis restaurang, lunchservering och fastfood. Möjlighet att koppla till kortterminal & scanner

(Ord Pris 17900:-)

Sam4s ER-230EJ + Kontrollenhet
Sam4s ER-230EJ + Kontrollenhet
4 765,00 SEK

Sam4s ER-230EJ är ett mobilt kassaregister som kan användas med batteridrift för tex torghandel. Kassan har en inbyggd kund- och biträdesdisplay, en kvittoskrivare, och kan användas både som ett batteridrivet kassaregister för t.ex. torghandel och food trucks, eller kan kopplas som vanligt till vägguttaget. Kassan kan integreras med kortterminal och streckkodsläsare.

(Ord Pris 14900:-)

Printer & Dock
Zettle Terminal
1 998,00 SEK

Ta med kassan till kunderna med den här allt-i-ett-enheten. Om du så betjänar bord eller är ute på säljgolvet så följer Zettle betalterminal med dig överallt. Slipp sammankoppla med telefonen eller surfplattan. Förladdat SIM-kort ingår utan kostnad.

CHD 6800 Kassaregister
CHD 6800 Kassaregister
13 447,00 SEK

CHD 6800 Kassaregistret är baserad på Android och har en pekskärm och anpassningsbara knappar. Passar alla typer av verksamheter i behov av en tydlig kassalösning, t.ex. restaurang, pizzeria, kiosk, frisör,bar mm. Kassan uppfyller myndigheternas krav och kan printa alla nödvändiga rapporter. .

(Ord Pris 26900:-)

chd-3050
chd-3050-2
5 494,00 SEK

Platssparande och enkelt kassaregister. Passar alla typer av verksamheter i behov av en kassalösning, t.ex. pizzeria, kiosk, frisör, mm. Kassan uppfyller skatteverkets krav och kan skriva ut alla nödvändiga rapporter. Inbyggd kunddisplay. Möjlighet till koppling av kortterminal.

(Ord Pris 13900:-)

chd5880
chd5880-3
8 996,00 SEK

Driftsäkert och enkelt kassaregister med kassalåda för kontantförvaring samt vridbar kunddisplay. Passar alla typer av verksamheter i behov av en kassalösning, t.ex. butik, café, frisör, mm. Kassan uppfyller skatteverkets krav och kan skriva ut alla nödvändiga rapporter. Inbyggd kunddisplay. Möjlighet till koppling av kortterminal.

(Ord Pris 18900:-)

Olympia Cm 911
Olympia Cm 911
3 395,00 SEK

Kassaregister med
Ström eller Batteri-drift
Thermo klartext printer,
Upptill 42 Varugrupper
Finansrapport, Dagrapport samt Månadsrapport
Scanner, Grafisk Logga
Kvitto av/på + efterkvitto
Går inte att koppla kontrollenhet till

Sam4s NR-420 + Kontrollenhet
Sam4s NR-420 + Kontrollenhet
6 799,00 SEK

Quorion QMP 18 har en inbyggd kund- och biträdesdisplay, en kvittoskrivare, kopplas som vanligt till vägguttaget. Kassan kan integreras med kortterminal och streckkodsläsare.

mPOPPack
mPOPPack
5 999,00 SEK

Star mPOP Zettle reader 2 + laddningsdocka och Star POPpack (Tablettrotation 180° Pulverlackad stål).

Utskriftshastighet 100 mm/s

(Ord Pris 11880:-)

iPoz Restaurang 595kr/mån
iPoz Restaurang 595kr/mån
13 995,00 SEK

Detta direktköps kit innehåller
1st Dator Partner POS-151D
1st Kontrollenhet från Retail Innovation för 1 kassa
1st USB-Kabel
1st Kvittoskrivare från Wintec

Ett av Sveriges mest inarbetade kassasystem. Ett mycket populärt kassasystem med tillval bokningskalender som används av salonger över hela landet.

(Ord Pris 39900:-)

Quorion Invictus restaurang pekskärmskassa Android
iPoz Restaurang 595kr/mån
26 220,00 SEK

Nyhet!
ingen licenskostnad

En pekskärmskassa med 15.6" Wide-Screen, Modern och stilren design. Android OS för låg energiförbrukning och högsta stabilitet. Avancerade bordsfunktioner för restaurang, går även att använda i detaljhandeln och andra branscher.

Quorion Invictus restaurang pekskärmskassa Android
Quorion Invictus restaurang pekskärmskassa Android
3 990,00 SEK

Quorion kvittoskrivare för restauranger, bagerier och butiker

Quorion Invictus restaurang pekskärmskassa Android
Quorion Invictus restaurang pekskärmskassa Android
3 580,00 SEK

Quorion Invictus LCD 9,7" Kunddisplay

CleanCash Typ A
CleanCash Typ A
3 942,00 SEK

Clean Cash® Typ A (Svarta boxen/Skatteverkets svarta låda) är den vanligast förekommande kontrollenheten till certifierade kassaregister i Sverige. Denna kontrollenhet passar bl.a. till våra kassaregister från Casio och Olympia och ansluts med en seriell (RS232) kabel. Kan även anslutas till PC-kassor och andra system med hjälp av kabeladapter

PosPlus II Kontrollbox TYP A+C
PosPlus II Kontrollbox TYP A+C
3 942,00 SEK

PosPlus II Kontrollbox TYP A PosPLUS är en certifierad liten kontrollenhet med USB eller RS-232 (Molex) anslutning.som är avsedd att kopplas till ett kassaregister som uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter för certifierade kassaregister. Går vid behov att beställa inklusive specialkabel för anslutning till alla Custom kassaregister samt RCH Onda och RCH Touch Me.

Sam4s Kontrollenhet
Sam4s Kontrollenhet
3 944,00 SEK

Kontrollenheten.se typ A är en kontrollenhet som har ersatt den äldre kontrollenheten SCU-100 för Sam4s kassaregister. Ingen extern strömkälla behövs. Kontrollenheten har bl.a. journalminne. Ny ägare kan registreras 1000 gånger. Kontrollenheten.se är certifierad och godkänd enligt Skatteverkets föreskrifter.

WestInt C 2.02 USB
3 942,00 SEK

BMC Etax har blivit uppgraderad med både större minne och snabbare processor.
Den kan lagra 16-32 miljoner kvitton och ny ägare kan registreras 1000 gånger. BMC protokollet med Skattedosan är certifierad och godkänd enligt Skatteverkets föreskrifter.

CleanCash Typ CF Multi-user
3 978,00 SEK

Kontrollenhet typ C för Quorion ECR. Inklusive SD-kort för elektroniska journalen. Pris inklusive kommunikationskabel samt strömadapter.

Vad är kassaregister och måste jag ha det?

Du som säljer varor och tjänster för mer än 190 400 kr per år är skyldig att ha ett certifierat kassaregister. I försäljningen ingår, förutom kontant betalning eller med kontokort, all form av elektroniska betalningar som exempelvis ”Swish”. Syftet med att registrera din försäljning är att skapa konkurrens på rättvisa villkor. Registret ska vara anmält till Skatteverket, som också genomför kontroller. De företag som inte uppfyller kraven kan komma att få en kontrollavgift på 10 000 kronor.

Vad innebär certifierat kassaregister?Kassaregister med kontrollenhet

För att ditt kassaregister ska vara godkänt måste det vara certifierat. Ett certifierat kassaregister består av två delar som ska fungera ihop:

 • En kassaapparat, exempelvis en dator eller mobiltelefon.
 • En certifierad kontrollenhet.

Kontrollenheten lagrar kassatransaktionerna på ett säkert sätt, ofta genom krypterad och signerad information. Kontrollenheten skapar en kontrollkod som lagras både i enheten och på e-journalen eller kontrollremsan. Koden skrivs också ut på kvittot. Tillverkare och leverantörer av kassaregister ska lämna in en ”tillverkardeklaration” till Skatteverket där de garanterar att kassaregistret uppfyller de tekniska kraven.

Certifierat kassaregister (krav i korthet)

Alla former av elektroniska betalningar ska enligt Skatteverket jämställas med betalning med kontokort. Exempel på elektroniska betalningar är när en kund använder sin mobiltelefon för att betala via en app. Rätt betalmedel ska synas i kassaregistret och på kvittot.
Enligt kassaregisterlagen (2007:592) måste alla näringsidkare som säljer varor och tjänster mot kontant betalning från och med 1 januari 2010 ha ett certifierat kassaregister som uppfyller kraven i skatteverkets föreskrifter. Detta syftar till att försvåra fusk.

Skatteverket anger i sina föreskrifter att ett certifierat kassaregister består av två enheter; dels ett kassaregister med medföljande tillverkardeklaration som intygar att kassaregistret uppfyller kraven i föreskrifterna, dels en certifierad kontrollenhet för kassaregister som skall certifieras enligt kraven.

Krav i korthet

 • Ett kassaregister måste vara kopplad till en certifierad kontrollenhet som är igång och fungerar.
 • En kassaapparat måste överföra specificerad information till kontrollenheten.
 • Ett kassaregister får inte ha några andra funktioner än vad som framgår av dess dokumentation.
 • Kassaapparater får inte vara kopplade till annan utrustning som påverkar funktionernas som omfattas av föreskrifterna.
 • Ett kassasystem får inte ha någon mjukvara installerad som påverkar funktionerna som omfattas av föreskrifterna.
 • Ett kassaregister måste alltid skriva ut ett kvitto vid köp.
 • Övningskvitton, kvittokopior och förhandsnotor måste vara klart märkta så att de inte kan förväxlas med vanliga försäljningskvitton.
 • Kvitton och X / Z -rapporter måste innehålla all information som anges i föreskrifterna.
 • Kassaapparater får inte kunna skriva ut mer än en kvittokopia.
 • Kassaregister ska kunna registrera växelkassa.
 • Kassasystem ska ha en tillverkardeklaration som visar att den uppfyller föreskrifternas krav.
 

Vi är medlemmar av:

Kassaregisterrådet

IT & Telekomföretagen

kontrollenheten
i samarbete med Retail Innovation
skattedosan logoskattedosan handfull transp cert2


kassaregister Sam4s Kassaregistercasio logo small

Hur kan vi hålla så låga priser på kassaregister?

Genom att vara general agent eller general distributör
och ta produkterna direkt från tillverkningsbandet i fabriken 
och sedan sälja/distrubera de över Internet så minimeras
alla kostnader och priset till fördel för våra kunder. 

Vad är ett kassaregister?

Säljer ett företag varor eller tjänster mot kontant betalning, betalning med kontokort eller betalning med presentkort eller liknande, är det enligt regelverket för kassaregister tvunget att ha ett certifierat kassaregister. Med kassaregister avses kassaapparat, kassaterminal, kassasystem och liknande utrustning som registrerar den försäljning av varor och tjänster som sker mot kontant betalning. Syftet med kravet på kassaregister är att skydda seriösa företagare mot konkurrens från oseriösa företag. Företag som är skyldiga enligt lag att ha ett kassaregister ska anmäla det till Skatteverket.

Även de som bedriver torg- och marknadsförsäljning är skyldiga att ha ett kassaregister.

Vilka krav ska ett certifierat kassaregister uppfylla?

Ett kassaregister ska vara certifierat för att godkännas av Skatteverket. Följande är krav för ett certifierat kassaregister:

 • Kassaregistret ska vara tillverkardeklarerat
 • Kassaregistret måste vara anslutet till en certifierad kontrollenhet.
 • Registreringarna i kassaregistret ska kunna läsas av och skapa en kontrollkod.

Finns det undantag?

Även om ditt företag omfattas av lagen för kassaregister kan du söka om undantag från skyldigheten att ha kassaregister. Oftast handlar det om att företagaren har ett kassaregister men inte uppfyller kraven för certifiering. Skatteverket beviljar endast undantag om företagaren kan försäkra att det finns underlag. Köpet ska därför fortfarande registreras och ett kvitto ska alltid erbjudas.