Kontrollenhet från 2498kr

CleanCash Typ CF Multi-user
4 790,00 SEK

Kontrollenhet typ C för Quorion ECR. Inklusive SD-kort för elektroniska journalen. Pris inklusive kommunikationskabel samt strömadapter.

CleanCash Typ A
2 579,00 SEK

Clean Cash® Typ A (Svarta boxen/Skatteverkets svarta låda) är den vanligast förekommande kontrollenheten till certifierade kassaregister i Sverige. Denna kontrollenhet passar bl.a. till våra kassaregister från Casio och Olympia och ansluts med en vanlig seriell (RS232) kabel. Kan även anslutas till PC-kassor och andra system med hjälp av kabeladapter

CleanCash Typ C1
3 195,00 SEK

CleanCash® Typ C1 är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till 1 st PC-kassa/bolag(1St Orgnr) med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister.

CleanCash Typ CF Multi-user
4 891,00 SEK

CleanCash® Typ C1/F Multiuser (Frisörboxen) för upp till 150 org.nummer/bolag. Ansluts med USB 2.0 direkt till en dator eller ett kassasystem, eller till en server i nätverket. Kontrollenheten kallas för "Frisörboxen", då den är vanlig i frisörsalonger med hyrstolar, där många organisationsnummer använder samma lokal och kassasystem.

Skattedosan Modell C
Skattedosan Modell C
3 442,00 SEK

Skattedosan Modell C är en liten, certifierad kontrollenhet med USB- eller RS232-anslutning (Molex), som är avsedd att kopplas till ett kassaregister som uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter för certifierade kassaregister. Denna Typ C-modell är avsedd att användas som kontrollenhet för flertalet kassor/organisationsnummer.

WestInt C 2.02 USB
3 442,00 SEK

BMC Etax har blivit uppgraderad med både större minne och snabbare processor.
Den kan lagra 16-32 miljoner kvitton och ny ägare kan registreras 1000 gånger. BMC protokollet med Skattedosan är certifierad och godkänd enligt Skatteverkets föreskrifter.

PosPlus II Kontrollbox TYP A+C
2 843,00 SEK

PosPlus II Kontrollbox TYP A PosPLUS är en certifierad liten kontrollenhet med USB eller RS-232 (Molex) anslutning.som är avsedd att kopplas till ett kassaregister som uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter för certifierade kassaregister. Går vid behov att beställa inklusive specialkabel för anslutning till alla Custom kassaregister samt RCH Onda och RCH Touch Me.

Skattedosan Modell C
4 539,00 SEK

Skattedosan Modell C är en liten, certifierad kontrollenhet med USB- eller RS232-anslutning (Molex), som är avsedd att kopplas till ett kassaregister som uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter för certifierade kassaregister. Denna Typ C-modell är avsedd att användas som kontrollenhet för flertalet kassor/organisationsnummer.

CleanCash Typ C 5st Kassa
5 998,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 5 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 5 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 5 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 10st Kassa
11 339,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 10 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 10 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 10 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 20 - 30st Kassa
16 998,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 20 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 20 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 20 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 30 - 40st Kassa
24 793,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 30 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 30 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 30 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 40 - 50st Kassa
30 593,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 40 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 40 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 40 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 50st Kassa
31 947,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 50 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 50 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 50 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 50 - 60st Kassa
40 295,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 60 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 60 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 60 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 100st Kassa
59 888,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 100 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 100 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 100 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 150st Kassa
81 999,00 SEK

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 150 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 150 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 150 st certifierade kassaplatser.

Cleancash Strömadapter
387,00 SEK

Strömadapter till Cleancash Typ A&C

Seriell (RS232) kabel, DBha-ho 1.0m, för kontrollenhet och kassa
Seriell (RS232) kabel, DBha-ho 1.0m, för kontrollenhet och kassa
191,00 SEK

Kabel för att koppla kontrollenhet Cleancash Typ A till Kassaregister/PC

Seriell (RS232) kabel, DBha-ho 1.0m, för kontrollenhet och kassa
395,00 SEK

Seriell (RS232, DB-9) till RJ45-kabel för Kontrollenheten.se tex för Sam4s kassaregister.

Batteri för kontrollenhet CleanCash Typ A/C, CleanACC
799,00 SEK

Levererar korrekt spänning till CleanCash kontrollenhet i 12 timmar under normala driftförhållanden. Kan med fördel användas tillsammans med mobila kassasystem eller där ordinarie spänningskälla är osäker eller instabil.

Batteri för kontrollenhet CleanCash Typ A/C, CleanACC
Batteri för kontrollenhet CleanCash Typ A/C, CleanACC
1 329,00 SEK

För montering av två stycken CleanCash i ett 19"-rack. Utdragbar hylla med tipp- och fall-säkring för enkel utläsning och funktionskontroll. Tar 1U plats i höjdled. Levereras komplett med skruvar för två CleanCash.

USB till seriell (RS232) adapter, DB9ha
271,00 SEK

Denna adapter kan användas när CleanCash® Typ A skall kopplas mot en PC som ej har en seriell (RS232) anslutning. Adaptern konverterar en seriell anslutning (RS232) till en USB-anslutning som passar på de flesta datorer.

Certifierade kassaregister kassasystem mpos epos

Sedan 1 januari 2010 är det ett krav att ha certifierade kassaregister vid kontantförsäljning. Detta krav gäller både för den som tar emot kortbetalningar och kontantbetalningar. För att uppfylla detta krav måste man ha en godkänd kontrollenhet så kallat skattedosa eller black box. Kontrollenheten är en produkt som lagrar alla kassahändelser, transaktioner och kvitton på ett speciellt krypterat minne (fiskaliserat minne)
 
Det finns två typer av kontrollboxar:
Typ A  är den vanligaste typen av kontrollenhet, och används för en enda kassa, dvs. ett enda organisationsnummer. Typ C är framtagen för flera organisationsnummer, och används ofta i t.ex. salonger som använder hyrstolar. Då har salongen möjlighet att använda enbart ett enda kassasystem, trots att flertalet företag använder samma kassasystem i samma lokal. Kontrollenheterna finns med seriell (RS232) anslutning, vilket då kräver en extern strömförsörjning undantagen skattedosan eller med USB-anslutning, som ej kräver någon extra strömadapter.

Lagen om kassaregister (2007:592, även känd som "kassalagen" eller "kassaregisterlagen") anger att alla näringsidkare som säljer varor och tjänster mot kontant betalning måste fr.o.m. den 1:a januari 2010 ha ett certifierat kassaregister.

Kontrollenheten + kassaregistret utgör då ett 
certifierat kassaregister som är godkänt för försäljning i Sverige. Alla enettos kassaregister kommer som standard med en kontrollenhet, men i vissa fall kan man behöva köpa en lös kontrollenhet för t.ex. ett begagnat kassaregister, eller om kontrollenheten gått sönder.

Misstänker du att din kontrollenhet är trasig eller om kassan varnar att kontrollenhet är felaktig, kontakta oss så hjälper vi er. Att använda ett kassaregister utan godkänd och fungerande kontrollenhet kan resultera i böter från Skatteverket.