Kontrollenhet från 2579kr

Skattedosan Modell A
Skattedosan Modell A
2 793 kr

Skattedosan typ A stödjer protokollen hos de flesta kassaregistren på marknaden. t.ex. Clean Cash. Den kan lagra 16-32 miljoner kvitton och ny ägare kan registreras 1000 gånger. Skattedosan är certifierad och godkänd enligt Skatteverkets föreskrifter.

Skattedosan Modell C
Skattedosan Modell C
2 793 kr

Skattedosan Modell C är avsedd för en kassa eller till central server, lokalt eller via internet. Kopplas in via kassans USB port

CleanCash Typ CF Multi-user
4 891 kr

CleanCash® Typ C1/F Multiuser (Frisörboxen) för upp till 150 org.nummer/bolag. Ansluts med USB 2.0 direkt till en dator eller ett kassasystem, eller till en server i nätverket. Kontrollenheten kallas för "Frisörboxen", då den är vanlig i frisörsalonger med hyrstolar, där många organisationsnummer använder samma lokal och kassasystem.

CleanCash Typ A
2 579 kr

Clean Cash® Typ A (Svarta boxen/Skatteverkets svarta låda) är den vanligast förekommande kontrollenheten till certifierade kassaregister i Sverige. Denna kontrollenhet passar bl.a. till våra kassaregister från Casio och Olympia och ansluts med en vanlig seriell (RS232) kabel. Kan även anslutas till PC-kassor och andra system med hjälp av kabeladapter

WestInt C 2.02 USB
6 435 kr

WestInt C202 har blivit uppgraderad med både större minne och snabbare processor.

WestInt A 1.05 USB
2 894 kr

WestInt A105 har blivit uppgraderad med både större minne och snabbare processor.
(produkten kan ha en annan färg än på bilden)

PosPlus II Kontrollbox TYP A+C
PosPlus II Kontrollbox TYP A+C
2 853 kr

PosPlus II Kontrollbox TYP A+C PosPLUS är en certifierad liten kontrollenhet med USB eller RS-232 (Molex) anslutning.som är avsedd att kopplas till ett kassaregister som uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter för certifierade kassaregister. Går vid behov att beställa inklusive specialkabel för anslutning till alla Custom kassaregister samt RCH Onda och RCH Touch Me.

CleanCash Typ C1
3 121 kr

CleanCash® Typ C1 är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till 1 st PC-kassa/bolag(1St Orgnr) med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister.

CleanCash Typ C 5st Kassa
4 995 kr

CleanCash® MultiUser är en Certifierad kontrollenhet som är avsedd att kopplas till nätverk av upp till 5 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara som uppfyller kraven i Skatteverkets förskrifter för certifierade kassaregister. CleanCash® MultiUser samt upp till totalt 5 st PC-kassor/bolag* med kassamjukvara utgör då upp till 5 st certifierade kassaplatser.

CleanCash Typ C 10st Kassa
8 495 kr

MULTIUSER TYP C 10 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 10 KASSOR Kontrollenhet för nätverk mot upp till 10 kassor.

CleanCash Typ C 20 - 30st Kassa
12 589 kr

MULTIUSER TYP C 20-30 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 20-30 KASSOR I NÄTVERK.

CleanCash Typ C 30 - 40st Kassa
18 389 kr

MULTIUSER TYP C 30-40 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 30-40 KASSOR I NÄTVERK.

*** OBS! Måste betalas med konto/kredit kort el. Swish ***

CleanCash Typ C 40 - 50st Kassa
24 189 kr

MULTIUSER TYP C 40-50 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 40-50 KASSOR I NÄTVERK.

*** OBS! Måste betalas med konto/kredit kort el. Swish ***

CleanCash Typ C 50st Kassa
29 998 kr

MULTIUSER TYP C 50 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 50 KASSOR I NÄTVERK.

*** OBS! Måste betalas med konto/kredit kort el. Swish ***

CleanCash Typ C 50 - 60st Kassa
29 989 kr

MULTIUSER TYP C 50-60 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 50-60 KASSOR I NÄTVERK.

*** OBS! Måste betalas med konto/kredit kort el. Swish ***

CleanCash Typ C 100st Kassa
45 125 kr

MULTIUSER TYP C 100 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 100 KASSOR Kontrollenhet för nätverk mot upp till 100 kassor.

*** OBS! Måste betalas med konto/kredit kort el. Swish ***

CleanCash Typ C 150st Kassa
78 495 kr

MULTIUSER TYP C 150 Kassa, KONTROLLENHET FÖR UPP TILL 150 KASSOR Kontrollenhet för nätverk mot upp till 150 kassor.

*** OBS! Måste betalas med konto/kredit kort el. Swish ***

Certifierade kassaregister kassasystem mpos epos

Sedan 1 januari 2010 är det ett krav att ha certifierade kassaregister vid kontantförsäljning. Detta krav gäller både för den som tar emot kortbetalningar och kontantbetalningar. För att uppfylla detta krav måste man ha en godkänd kontrollenhet så kallat skattedosa eller black box. Kontrollenheten är en produkt som lagrar alla kassahändelser, transaktioner och kvitton på ett speciellt krypterat minne (fiskaliserat minne)
 
Det finns två typer av kontrollboxar:
Typ A  är den vanligaste typen av kontrollenhet, och används för en enda kassa, dvs. ett enda organisationsnummer. Typ C är framtagen för flera organisationsnummer, och används ofta i t.ex. salonger som använder hyrstolar. Då har salongen möjlighet att använda enbart ett enda kassasystem, trots att flertalet företag använder samma kassasystem i samma lokal. Kontrollenheterna finns med seriell (RS232) anslutning, vilket då kräver en extern strömförsörjning undantagen skattedosan eller med USB-anslutning, som ej kräver någon extra strömadapter.

Lagen om kassaregister (2007:592, även känd som "kassalagen" eller "kassaregisterlagen") anger att alla näringsidkare som säljer varor och tjänster mot kontant betalning måste fr.o.m. den 1:a januari 2010 ha ett certifierat kassaregister.

Kontrollenheten + kassaregistret utgör då ett 
certifierat kassaregister som är godkänt för försäljning i Sverige. Alla enettos kassaregister kommer som standard med en kontrollenhet, men i vissa fall kan man behöva köpa en lös kontrollenhet för t.ex. ett begagnat kassaregister, eller om kontrollenheten gått sönder.

Misstänker du att din kontrollenhet är trasig eller om kassan varnar att kontrollenhet är felaktig, kontakta oss så hjälper vi er. Att använda ett kassaregister utan godkänd och fungerande kontrollenhet kan resultera i böter från Skatteverket.