pdf
Ladda ned
Manual till:

Open Prismärkare

Jolly Prismärkare

Hur byter man etiketter i prismärkaren?

När det gäller Open prismärkare så finns det en liten instruktionsbok med i förpackningen den levererades i, har man råkat tappat bort denna går den att ladda ner den här till höger.
För Jolly prismärkare så finns instruktioner tryckta på undersidan av original förpackningen.
Nedan kan man även se instruktioner på film:

Filmklipp Open

Filmklipp Jolly

Fråga: Hur kan man få bättre tryck på etiketterna?
Svar: Man byter färgrulle om trycket börjat bli svagt på etiketterna, och eftersom det är en mekanisk produkt blir trycket jämnare och starkare om man använder en viss bestämdhet med handen när man trycker fram etiketterna med prismärkaren, trycker man ut dem för löst/långsamt kan trycket på etiketten bli ojämnt och svagare.


Fråga: Etiketterna sitter för löst och ramlar av, vad är fel?
Svar: Etiketter är färskvaror och ska förvaras i 18 - 20°C så att limmet inte torkar ut, man bör även undvika kraftiga klimatvariationer och hög luftfuktighet. Etiketterna är inte avsedda för utomhusbruk.


Hur sätter man i fästen och använder fästpistolen?

Se instruktions video för fästpistoler


Hur ställer man in vilket tecken man ska använda på en alfanumerisk prismärkare?Open alfanumerisk tabell
Svar: Eftersom de alfanumeriska prismärkarna har alla bokstäver och siffror så finns det inte tillräckligt med utrymme på bandet för att upprepa varje tecken. Därför måste du följa en omvandlingstabell som sitter på själva prismärkaren (se bild till höger). Visningsindikatorn kommer att se konstig ut eftersom bokstaven och siffrorna för det du vill skriva ut kommer att vara korrekta på den motsatta änden av bandet inuti prismärkaren för att skriva ut etiketterna. Ett exempel kan vara om du vill skriva ut bokstaven A, så tittar du kanske på en upp och nedvänd bokstav T. 

 

Relaterade länkar:

Köp prismärkare

Köp prisetiketter till prismärkare

Köp färgrullar till prismärkare

Köp fästpistoler

Köp nålar till fästpistoler

Köp fästen till fästpistoler

Köp etiketter till fästpistoler