pdf icon
Ladda ned manual till:
Ingenico iCT250/iWL250
Westint T103/8006 (snabbstart)
Westint T103/8006 (komplett)
Hypercom T-4220
Hypercom T-4220 (installation)
Hypercom M-4230
Hypercom M-4100

Här till höger kan du ladda ned manual till din kortterminal.

Support på Ingenico & Hypercom terminaler från Samport/Bambora:
använd manualerna till höger
eller ring: 08-400 15 400

Support på Westint terminaler:
OBS! Börja alltid med att starta om terminalen: Håll in den röda knappen eller alternativt dra ur/sätt i strömkabel (och batteriet om det är en mobil terminal)
Fungerar det forfarande inte? använd manualerna till höger
och läs längre ned på denna sida.

För problem med transaktioner ring: 08-725 57 50

Support på Sum Up terminaler: Klicka här för support
eller ring: 08-124 586 04

Support på Nets terminaler: Klicka här för support
eller ring: 08-609 92 00

Relevanta länkar:

Ägarbyte kontokortsterminal

Byte av redovisningsnummer

Köpa ny kortterminal

Om Westint terminalen inte fungerar
(som typ medges ej eller sekvensfel) så beror det på något av följande punkter:

1. Man måste göra ett dagsavslut (för terminalen) eftersom bufferminnet är fullt.
för Sam4s kassaregister gör man enligt följande: Z-läge tryck 6 Kontant 2 Kontant.
För Omega finns funktionen när man är inloggad i kassan.

2. Lokalen saknar för tillfället internetanslutning som krävs för att terminalen ska fungera (Offline visas på kvittot).

3. Prova att stänga av & på terminalen (håll in den röda knappen eller dra ur/sätt i strömmen)

4. Den seriella 9-pins kontakten mellan kortterminalen och kassaregistret har glidit isär (gäller endast Sam4s kassaregister)

5. Terminalen har bytt lokal IP-adress som måste ställas i Admin > Hårdvaror > Westint i Omega.
(Gäller endast Omega Kassaprogram)
För att ta reda på terminalens IP-adress:
Tryck 147369 på terminalens
Tryck 2 - grön knapp - grön knapp på terminalen.
Avsluta med att trycka på röd knapp 3 gånger

Om möjligt, reservera IP-adressen till kortterminalen i routern så behöver den aldrig ställas in igen, annars kan det hända att IP-adressen ändras igen.

6. Problem med uppkoppling till bank, Ring: 08-725 57 50

Installation av Westint kortterminal på Sam4s kassaregister:

1. Koppla in medföljande strömadapter (POE Power Supply) i ett 220v vägguttag.
2. Koppla in en nätverkskabel med internet anslutning till port LAN på strömadaptern.
3. Koppla in medföljande nätverkskabel (eller egen) mellan strömadapterns port POE och terminalens anslutningsdosa (XAC).
4. Koppla in terminalens seriella kabel till kassaregistrets port SERIAL2 (använd medföljande RS-232 till RJ45 adapter).
5. Terminalen är nu redo att ta emot kortbetalningar från kassaregistret.
6. Tänk på att man varje dag måste göra ett dagsavslut på kortterminalen via kassaregistret:
Nyckel i Z-läge – tryck 5 kontant 2 kontant

Installation av Westint kortterminal till Omega kassasystem:

Anslut nätverk/internet:
1st nätverkskabel med internetanslutning från router + 1st nätverksswitch eller router + 3st nätverkskablar behövs (1st ingår i paketet)

Nätverkskabeln från routern kopplas in i nätverksswitchen och sedan kopplas 1st nätverkskabel från switchen till datorn och 1st till kortterminalens strömadapter port märkt LAN.
Ytterligare 1st nätverkskabel kopplas mellan strömadapterns port märkt POE till XAC dosan på kortterminalens kablage.

*** OBS! den seriella 9-pins kontakten på kortterminalens kablage ska inte användas eller kopplas in någonstans ***